Alles over onze windtunnel en vrije val

Ontdek de principes van onze windtunnel die beginners en professionals in staat stelt om buitengewone sensaties te ervaren in een tunnel met een diameter van 4,5 meter. Lees eveneens de meest gestelde vragen over het beoefenen van de vrije val in België.

Wat is indoor skydive in een windtunnel ?

Parachutespringen als hobby ontwikkelde zich op grote schaal in de jaren '70 en '80, maar het duurde een beetje langer voor het indoor skydiven openstond voor het grote publiek. De eerste windtunnels werden in eerste instantie alleen gebruikt voor het trainen, zonder het risico, door ervaren parachutisten.

Indoor vrije val werd geleidelijk aan een volwaardige sport waarvoor nationale en internationale wedstrijden worden gehouden.

De voordelen van indoor skydiving hebben snel bijgedragen tot het introduceren van deze activiteit bij het grote publiek, wat resulteerde in het openen van windtunnels over de hele wereld. Airspace Indoor Skydiving was de eerste in België in 2014 :

 • Een vlucht in de windtunnel is gelijk aan twee parachute sprongen van een vliegtuig vanop 4000 meter
 • Geen beperkingen met het weer
 • Een zeer aantrekkelijke prijs, zowel voor beginners als voor Proflyers
 • Een activiteit die je veilig kan uitoefenen
 • Geen zorgen voor hoogtevrees of vliegtuigangst
 • Geeft dezelfde sensatie als een vliegtuig !

Hoe werkt de vrije val simulator ?

Airspace Indoor Skydiving is een windtunnel gebouwd met de beste Duitse technologieën die er bestaan :

 • 4,5 meter diameter
 • Met een Hoogte van 17 meter, inclusief 5 meter glas, is het de hoogste simulator van Europa
 • Lucht aangedreven tot 310 km/u

Het principe van de windtunnel is eenvoudig : lucht wordt voortgestuwd door motoren waarvan het vermogen wordt aangepast aan de grootte en het gewicht van de persoon die vliegt.

Wat zijn de vereisten om te kunnen vliegen ?

Het is heel eenvoudig : je moet meer dan 4 jaar oud zijn, minder dan 120 kg wegen en geen ontwrichte schouder hebben. Het is ook verboden om onder invloed van alcohol of verdovende middelen te vliegen.

Indoor vrije val is ook niet aangeraden voor :

 • Zwangere vrouwen
 • Mensen met een ziekte waarvoor sport verboden is zoals een hartprobleem
 • Mensen met rug-, nek- en schouderproblemen

Hoe verloopt een vlucht ?

Je hebt besloten om een onvergetelijke ervaring te beleven in onze vrije val-simulator en je hebt je pakket geboekt ? Gefeliciteerd ! Het enige dat u hoeft te doen, is kennismaken met de verschillende stappen van de vlucht zodat u er helemaal klaar voor bent :

1

Meld je aan bij Airspace Indoor Skydiving minstens één uur voor uw geplande vlucht. Inderdaad, het is noodzakelijk om tijd te voorzien vóór je sessie in de windtunnel, om je goed voor te bereiden.

2

Wij voorzien u van de benodigde uitrusting voor de vlucht in de windtunnel : springoveral, bril, oordopjes en helm. Zorg ervoor dat je je sieraden verwijdert en je zakken leegmaakt vooraleer je je omkleed.
Waarschuwing : het dragen van sportschoenen wordt aanbevolen. We hebben gepast schoeisel beschikbaar indien nodig.

3

De instructeur legt de basistechnieken van de vlucht uit (hoe de tunnel moet worden betreden, welke positie moet worden ingenomen) en de gebaren die worden gebruikt om eenmaal in de windtunnel met u te communiceren).

4

De adrenaline stijgt beetje bij beetje... Je begint in een paar seconden ! Je wacht op je beurt naast onze windtunnel en ziet hoe je vrienden of collega's hun vrije val proberen.

5

En nu is het aan jouw ! Geniet van deze paar minuten die je doorbrengt in de wind.

6

Voordat je je diploma haalt, geeft je instructeur nog een kleine demonstratie van zijn talenten in indoor vrije val, een sport die acrobatie en choreografie met elkaar vermengd.

7

Buitengewone sensaties, zinderen nog na ! Geniet in onze bar en restaurant om te bekomen van je emoties.

8

Wil je een mooie herinnering meenemen ? Koop dan onze Photo and Video Pack aan de receptie.

Waar wacht je nog op om deze ervaring te beleven ?

Reserveer uw pakket Geef een cadeaubon

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om een goede werking van de website te garanderen, u kunt onze juridische informatie en ons privacybeleid lezen voor meer informatie.