Mindervaliden

VANESSA FOLKNER

"Airspace is de beste therapie voor mij!"

In 1994 heb ik een na een Cerebrale hypoxie met neurologische sequelae van een extrapyramidaal syndroom, een combinatie van dystonie, spasticiteit en parkinsonisme, overgehouden.

In 2010 werd MS vastgesteld.


MIJN VERHAAL

Ik heb geen evenwicht, pijn en al de klassieke MS symptomen.

Sedert enkele maanden ga ik 2x / week vliegen bij Airspace Indoor Skydiving.

Ik heb men eigen coach. Bill Schmitz, wereldkampioen en komt uit Arizona.

Elk bezoek aan Airspace is een feest voor mij, ik heb mijn volledige vlieguitrusting: eigen suit, helm, schoenen en oordoppen. In tegenstelling tot wat we dachten heb ik geen hulpmiddelen nodig om te vliegen en mijn evenwicht te vinden.

Als ik aankom, krijg ik eerst een briefing, Bill legt me in het kort uit wat we die dag gaan doen, dan maak ik me klaar om nadien de windtunnel in te gaan.

Ik vlieg telkens 2×4 min. Wat ik nu leer is om mijn evenwicht te houden, best wel moeilijk maar het voordeel is dat je niet kan vallen.

Ik kan voor-, achteruit vliegen en op en neer. Zeer leuk gevoel.

Ik moet wel hard nadenken om elke beweging uit te voeren, maar dat is normaal, windtunnelflying is een nieuwe dicipline et iedereen moet hard nadenken. Het moet een automatisme worden, vandaar dat ik veel oefenen.

Nadien bekijk ik met Bill de video en hij wijst me dan op de dingen die ik verkeerd doe en hij zegt me wat ik precies moet doen. Maar niet ALLES is verkeerd… :-). Ik maak vorderingen en ik voel dat!!!

Ik voel me duidelijk veel beter sinds ik vlieg, niet enkel op lichamelijk vlak, maar ook mentaal. Ik ben veel soepeler en als ik vlieg heb ik geen pijn, geen druk, ik zweef in de lucht.

Iedereen vliegen, zou ik zeggen !!!!

Vanessa Folkner – 29/11/1972

Iedereen beroemd | Zorgeloos skydivenOndanks haar ziekte heeft Vanessa iedere week een vaste afspraak bij haar zus in de windtunnel om zorgeloos te skydiven.

woensdag 4 november 2015

MARIEKE VERVOORT

http://site.wielemie.be/